Zonnepanelen + gascondensatieketel

612 keer bekeken
Toegevoegd op 27.04.2020
Toon op kaart

In onze nieuwe woning uit de jaren 80 die we in 2018 hebben aangekocht hebben we een bewuste keuze gemaakt om zonnepanelen te plaatsen en de bestaande mazoutbrander te vervangen door een ecologische gascondensatieketel.


Ondertussen hebben we jaarlijks een mooie opbrengst van de zonnepanelen, 6 zonnepanelen leveren ons ongeveer 1400 kWh wat ons een besparing oplevert van ongeveer 300 euro op jaarbasis aan de huidige elek. prijzen.(8/19)

De totale investering bedroeg 2300 euro dus in een 8 tal jaar hebben we de investering teruggewonnen. Mooi meegenomen en dit met de gunstige kredietvoorwaarden die we konden verkrijgen van de stad Oostende.


Onze gascondensatieketel zorgt voor ons warm water en voor onze CV. Hier was in ons geval een vrij grote investering voor nodig ook omdat er geen gas voorzieningen waren in de woning. Maar we hebben nu geen zorgen meer rond aankoop mazout en we hebben een zuinige en ecologische installatie die ons gegarandeerd minder kost.


Ook hier waren de gunstige kredietvoorwaarden een mee bepalende factor om deze kosten direct na aankoop te kunnen verwezenlijken.
Thema's

Hernieuwbare energie
Verwarming en sanitair
KK

Kris Declerck Kris

Projecten van Kris (1)